Blog
Lekka kolacja z młodej kapusty i jaj na miękko
Zjadłam właśnie tak satysfakcjonującą, prosta, wiosenną kolację, że mimo braku przepięknych zdjęć – ten wpis musi się tu raz dwa pojawić. Lepiej „tylko” dobrze, niż wcale (tu oczko dla perfekcjonistki we mnie i każdej, która to czyta ;)). W centrum jest królowa kapusta – superfood z polskiej kuchni. Tu młoda, wiosenna, przyjemnie karbowana,...
Czarny ryż z bakaliami i syropem kokosowym
Wg. TMC Zima to czas YIN, pierwiastka żeńskiego, energii przyjmowania, trwania, nocy, mroku, głębin. To pierwiastek, który chcemy teraz zasilać i dawać mu miejsce – zarówno poprzez uznanie w naszym stylu życia tego naturalnego rytmu kierującego nas do zatrzymania, wglądów, spotkań z tym co skrywa nasz mrok jak i poprzez odżywianie. Odżywiając Yin...
Pierwszy krok w nowe życie
Dziś mija dokładnie 6 lat od 28 października 2010 roku, dnia, kiedy postawiłam pierwszy krok w moje nowe życie. Tego dnia zostawiłam jesienną Polskę, mieszkanie, pracę, rodzinę, przyjaciół i ruszyłam z pewnym wesołym facetem w niemal roczną podróż po Azji. Tak naprawdę niewiele się znaliśmy, a wyzwanie spędzania ze sobą czasu 24/7 okazało się być...